Hey richtingzoeker!

 

Ontdek wat dé richting is die bij jou past als het gaat om werk, zodat je een helder doel voor ogen hebt en keuzes kunt maken! En je (weer) plezier en voldoening haalt uit je werk.

Na het volgen van ‘Vind jouw richting’ weet je waar je wel energie van krijgt en waar niet van. Je hebt scherper waar je wel voor wilt gaan en waar niet voor. 

 

Ik vond de uitleg, die gegeven werd in combinatie van tekst, invuldocumenten en uitleg videos, erg helder en behulpzaam. De opdrachten zette me niet alleen aan het denken, maar lieten me ook actief actie ondernemen

Eva

Ben jij dit?

 • Ik klaag over veel over werk
 • Ik heb écht geen zin in werk
 • Ik heb geen idee (meer) waarom ik dit werk doe
 • Ik raak overmand door de hoeveelheid keuzes, waardoor ik niks kies
 • Ik heb geen helder beeld van wat ik wil
 • Ik raak in de stress als ik denk aan veranderen van baan
 • Mijn hoofd is onrustig
 • Ik twijfel aan mijzelf en mijn ambities
 • Iedereen om me heen heeft ideeën en meningen wat ik zou moeten doen, maar het helpt mij niet verder

Je wilt…

 • Weten wat echt bij jou past
 • Waar jij enthousiast van wordt
 • Gebruik maken van wat je al kunt
 • Richting bepalen
 • Je wilt een plan, dat past bij jou
 • Je wilt antwoord op de vraag: wat vind ik écht belangrijk

Wat anderen zeggen over Vind jouw richting:

Ik vond het echt een heel goed doordacht en leuk traject. Allereerst omdat het erg leuke en afwisselende oefeningen waren. Het is echt tijd die je in jezelf investeert. De opbouw was goed, en de oefeningen waren ook lang/snel genoeg. En je bouwt het mooi op, van breed naar concreet. Ik wilde meedoen omdat ik weinig passie meer ervaar in mijn werk. Ik word benaderd door recruiters voor mooie functies, maar toch voel ik er niet zoveel bij. Om goed te begrijpen waar dat in zit, wilde ik graag wat beter nadenken over wat mijn volgende stap wordt.

Ik heb een deel van het doel bereikt: ik weet beter waar mijn energie wegloopt, en welke randvoorwaarden een baan moet hebben voor mij. Ik heb een aantal vacatures gevonden die veel in zich hadden, maar nog niet de échte juiste. Wat het me heel erg heeft opgeleverd is de bredere richting. Grappig genoeg is het resultaat geen baan, maar een opleiding waarvoor ik mij wil inschrijven. Many many many thanks! Ik heb er veel plezier aan beleefd en vond het van grote toegevoegde waarde.

Iris

Van het traject verwachtte ik dat ik richting zou krijgen in wat ik zou willen (binnen mijn huidige branche blijven of iets heel anders?). Ik heb gekregen dat ik eerst naar mijzelf ben gaan kijken wat mijn kwaliteiten zijn, mijn valkuilen, triggers (positief en negatief), overzicht in wat ik belangrijk vind en hoe anderen mij zien (heel waardevol, anders blijf je in je eigen ideeën malen). Uiteindelijk is er via advies voor het CV en LinkedIn concreet gemaakt hoe je jezelf profileert.

Ik ben enthousiast over de duidelijke opzet van het traject en opdrachten die goed op elkaar volgen om naar het einddoel te komen. Ook het fysiek in een schrift de opdrachten op kunnen schrijven of via een invulformat vond ik prettig!

Alice

Vind jouw richting is gebaseerd op mijn jarenlange ervaring als loopbaan / werkgelukcoach. Door de jaren heen heb ik de beste methodieken, tools en oefeningen bij elkaar gebracht.

Dat heb ik samengevoegd in één online traject waarmee je in 5 stappen komt tot dé baan die echt bij jou past.

Wil je toch liever 1-op-1 coaching, of het online programma aanvullen met 1-op-1 coaching? Neem dan contact met mij op via whatsapp of mail naar werkgeluk@lauraarkema.nl

De 5 stappen die je doorloopt (klik + voor meer info per module):
1 Beginnen bij het begin: ontdek wie jij bent

Vroeg of laat stellen we onszelf deze vraag. Vaak niet op een moment dat het super gaat op elk vlak. Maar op een moment dat je op een kruispunt staat in je leven, wanneer je je niet chill voelt, of wanneer je het gevoel hebt dat je ‘niet op de goede weg zit’. Het is een belangrijke vraag, omdat het je leven richting en een doel kan geven.

Ondanks dat de vraag soms tot meer onrust kan leiden, is het vaak precies het juiste moment om ‘m te stellen.

In deze module komt deze vraag ‘wie ben ik’ vol in de aandacht. Het gaat over karaktereigenschappen, drijfveren en waarden.

2 Doorvoel wat je wilt

De vraag ‘wat wil ik?’ gaat over je interesses, passies en loopbaanwensen.

De volgende bladzijdes in jouw leven zijn nog onbeschreven. Jij hebt de regie over jouw leven. Je kan keuzes maken die bij jou passen. Misschien betekent dat álles omgooien. Misschien betekent dat dagelijks kleine aanpassingen. Waardoor je (weer) in jouw positieve stroom terecht komt. Met plekken, mensen, werk, activiteiten die bij joú passen.

3 Maak overzicht in wat je al kunt

‘Wat kan ik’ gaat over jouw kwaliteiten, talenten, competenties en vaardigheden. Het is datgene wat je al kan, waarin je jezelf in kunt ontwikkelen en gelijk een mooie check of jouw kennis en vaardigheden op het moment voldoende benut worden. 

Misschien word je nu teveel uitgedaagd op kwaliteiten die niet bij jou passen, en worden de kwaliteiten waar jij van gaat shinen niet echt nodig geacht in je huidige baan. Of kan je alle juist gemakkelijk. En word je niet genoeg geprikkeld om je te ontwikkelen. 

Wat wij zelf heel automatisch doen en heel gewoon vinden, is wat een ander als kwaliteit kan zien. Wat jouw kwaliteiten en vaardigheden zijn? Dat ga je in deze module concreet maken! 

4 Maak de vertaling van stap 1, 2 en 3 naar concreet werk

In deze module ga je het eea op een rijtje zetten van wat je in de eerste 3 modules hebt opgehaald over jezelf. En ga je het verband met werk maken! Welke richting past bij de persoon die je in de eerste 3 modules hebt geschetst?

5 Go for it, en kom in actie!

De finishing touch! Door in actie te komen, met mensen in gesprek te gaan, kan de boel gaan stromen. Gesprekken met mensen kunnen inspiratie opleveren, kunnen je aan mogelijke interessante contacten helpen. Door hardop te zeggen wat je wilt, kan er ook echt iets ontstaan van wat je wilt. Ook CV en Linkedin komen in deze module aan de orde.

Hoe werkt het?
Direct aan de slag

Nadat je betaald hebt, kun je direct met een zelfgekozen wachtwoord inloggen en starten!

Online leeromgeving

Je krijgt 1 jaar toegang tot het traject. Elke 2 of 3 weken opent een nieuwe module. Daar ontvang je elke keer een mail over.

Thuis in je eigen tempo

Je kunt eraan werken op momenten die jou het best uitkomen. Werk je het liefst een hele module in 1 keer door? Of laat je het even pruttelen? Dat is aan jou!

Invulbare PDFs

In de online omgeving vind je per module invulpdfs. Deze kun je openen, invullen en opslaan op je computer. 

Je hebt geen reistijd

Je hoeft er de deur niet voor uit en je bent dus geen tijd aan reizen kwijt!

Moed verzamelen om deel te nemen aan deze cursus, zoals ik deed, is absoluut niet nodig. Op een prettige manier krijg je door een verscheidenheid aan opdrachten en vraagstukken steeds meer inzicht.

Ik vond het programma leuk en afwisselend. Enthousiast ben ik over het veelzijdige programma en de verschillende manieren waarop de informatie wordt aangeleverd (film, tekst, invulformulieren). Zelf heb ik mijn voortgang bijgehouden in een schriftje, fijn om zo alle inzichten samen op 1 plek te kunnen overzien. Heel erg bedankt!

D.

Ik vond de uitleg, die gegeven werd in combinatie van tekst, invuldocumenten en uitleg videos, erg helder en behulpzaam. De opdrachten zette me niet alleen aan het denken, maar lieten me ook actief actie ondernemen, wat ik een leuk aspect vond.

Ik vond bijvoorbeeld ‘Het kader voor jouw werk’ een fijne opdracht, ik denk omdat dit het wat concreter maakte voor mijzelf. Ook omdat het me liet inzien dat dit dus zaken zijn waar je wensen over mag hebben, en zelfs misschien eisen bij mag stellen.

Eva

Het ‘Online vind jouw richting traject’ hielp mij tijdens mijn banenzoektocht beter te begrijpen wat ik wil en waar ik energie van krijg. Door het traject kon ik kritisch nadenken over welke functies bij mij passen en kon ik mij ook beter voorbereiden op sollicitaties.

Nuttig ook om vrienden/familie erbij te betrekken. De laatste module is een concrete, goede afsluiter. Maar voor mij niet meer nodig.. want ik heb ondertussen een baan gevonden! Ik vond het erg interessant om te maken, bedankt!  

Nika

Contact

Heb je vragen?
Je kunt mij een appje sturen (zie Whatsapp button rechtsonder) of stuur een mailtje naar werkgeluk@lauraarkema.nl.

Noloc