Hi, ik ben Laura

Met veel liefde beoefen ik mijn werk als Psycholoog Coach en Trainer. Er is niet 1 aanwijsbaar moment dat ik hiervoor gekozen heb. Ik wist niet altijd al wat ik worden wilde. Het is stapje voor stapje het volgen van mijn gevoel geweest. Die dan weer overschaduwd werd door allemaal gedachtes en belemmeringen. Waarna er weer helderheid kwam, en ik weer een stapje dichterbij kwam. Het kiezen voor Psychologie aan de UU was een belangrijk moment. Ontslag nemen bij mijn eerste baan zonder nieuw plan was een belangrijk moment. En 3 jaar later hetzelfde bij mijn 2e baan.

Ondertussen volgde ik 2 opleidingen. Bij beide wist ik niet zeker wat ik er aan ging hebben, of wat ik er precies mee ging doen. Maar ze leken me razend interessant. Het nut kwam later wel. Dat bleek inderdaad goed te werken. Ik raakte geïnspireerd door de stof en de oefeningen die ik leerde.

Ik geloof in het principe van: voel, ga iets doen, voel wat er wel van klopt (en wat niet), her-eik, maak een nieuwe keuze die beter past, voel weer wat er wel en niet klopt enzovoorts. Wie weet ontdek je jouw passie along the way, en weet je dat je nooit meer iets anders wilt dan dit. Of ontdek je dat jij een persoon bent die elke paar jaar iets nieuws wilt. Tot nu toe ben ik zo’n laatste soort persoon geweest. Ik houd er van om op ontdekkingstocht door het leven te gaan.

In werk brengt me dat op reis langs verschillende soorten coachingstechnieken en stromingen, zoals NLP, Systemisch Werk, Lichaamswerk, Voice Dialogue en Positieve Psychologie.

Prive brengt me dat in verschillende projecten (klushuis, camper bouwen), verschillende landen, verschillende hobbies. Vanuit Utrecht.

Met de keuze om vanaf januari 2021 volledig als zelfstandige coach en trainer aan de slag te gaan, ben ik heel erg blij. Ik word blij van een luchtige, speelse manier van werken met mensen en ondertussen diepte te raken. Lees hieronder Mijn manifest: over waarom ik doe wat ik doe.

Op mijn Linkedin lees je meer over mijn professionele achtergrond.

Waarom ik doe wat ik doe

Ik wil de wereld een beetje beter maken. Ik droom van een wereld waarin mensen blij zijn. Als mensen blij zijn, zijn ze liever voor zichzelf, voor elkaar, voor dieren en voor de natuur. Ik help mensen die zich goed kunnen aanpassen aan anderen, maar het lastig vinden om weer terug te komen bij zichzelf. Hun eigen ruimte weer te voelen en te pakken. Zodat ze in hun kracht staan, met een heldere richting waar ze zich de komende tijd /jaren op willen richten. 

Er gebeurt zoveel wat shit is in de wereld. Dat vliegt me wel eens aan. Ik wil het dan oplossen, maar dat kan natuurlijk nooit allemaal. Mijn missie met mijn bedrijf is om de cirkel van negativiteit te doorbreken. Dat is nogal een groot doel. Daarom richt ik mij op ‘kleine cirkels’: als 1 persoon gelukkiger in haar leven staat, heeft dat impact op haar omgeving. Gelukkige mensen zien meer, zijn creatiever, efficiënter en liever! Door onzekerheid/gedoe/zwaarte te doorbreken, verruim je je blikveld.

Mijn 3 kernwaarden zijn avontuur, energie en vrijheid. En dat komt terug in mijn werk:

Avontuur: We gaan op pad, op avontuur (figuurlijk). Je vertelt waar je tegenaan loopt en wat je uit het traject wilt halen, dus we hebben een doel. Hoe we daar komen? Dat ontdekken we samen stap voor stap! Zo sluiten we steeds het best aan wat er voor jou op dat moment speelt. 

Energie: Ik tune in op jouw verhaal en energie en voel wat er bij mij gebeurt als ik jouw verhaal hoor. Door de energie te vertragen, kunnen we allebei beter luisteren naar wat ons lijf vertelt. 

Vrijheid: We gaan op zoek naar waar jouw vrijheid zit. Vrijheid om zelf te kiezen, vrijheid om je te bewegen in je werk, vrijheid om jouw kracht in te zetten, zonder remming. 

Om zo de wereld een beetje beter maken.