Verbinden en activeren. Daar word ik blij van. Op zoek naar de energie, motivatie en kracht van iemand. Ik help in het creëeren van meer ‘geluk’ op de werkvloer en in iemands leven. Niet dat iemand altijd blij moet zijn. Het gaat om je goed voelen; in een zekere flow komen, tevreden zijn en het gevoel hebben dat ‘het onder controle is’. Ik geloof er echt heilig in dat je je leven – tot een bepaalde hoogte – in eigen handen hebt. Dat jij achter het stuur zit om je leukste leven te leiden. In de stappen die ik tot nu toe in mijn carrière heb gezet, is dat een terugkerend thema geweest.

Achtergrond

Nadat ik in 2012 mijn master Arbeids- en organisatiepsychologie afrondde, rolde ik in recruitment. Ik kreeg daar veel energie van de gesprekken over wat mensen dreef om daar te willen werken, waar ze energie van kregen en waar ze zichzelf nog in wilden ontwikkelen. Daar wilde ik meer van, en ook dieper op in kunnen gaan. Ik nam ontslag om die focus te pakken. De studie Interventiekunde die ik toen deed, die zich richt op Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken/positieve psychologie) gaf me vertrouwen om deze stap te zetten. Mijn volgende stap werd Human Connection; een gaaf organisatieadviesbureau in Amsterdam. In drie jaar tijd heb ik veel organisaties van binnen gezien, mensen gecoacht, trainingen ontwikkeld en gegeven en altijd met de focus: mensen in beweging brengen. In 2017 merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe energie. Ik voelde een bepaalde soort stress bij mezelf die ik ook herken bij mensen die ik coach. Een druk hoofd dat steeds denkt ‘ik wil iets anders, maar wat dan’. Stilstaan, reflecteren en durven maakte dat ik ontslag nam bij Human Connection, zonder concreet plan. Ik had ruimte nodig om mijn volgende stap te zetten.

Creëer je leukste leven

Samen met toenmalige collega Alexander had ik de online cursus Creëer jouw leukste leven ontwikkeld. Het ontwikkelen van die cursus deed mij beseffen dat ik niet mijn leukste leven aan het leven was. Ik zat wel in de goede hoek, maar iets moest anders. Ik was zo razend benieuwd naar wat zelfstandig ondernemen zou brengen, dat ik ook hier ontslag nam. De wijde wereld in, op zoek naar avontuur!

En dat brengt ons bij Laura Arkema Werkgeluk coach en adviseur. Mijn kernwaarden avontuur, vrijheid, energie, verbinding en ontwikkeling komen hierin goed tot zijn recht.

Tegelijkertijd kwam Studelta op mijn pad. Ze zochten een trainer/coach voor starters, op het gebied van persoonlijk en professionele ontwikkeling. Wat een match! Ik besloot beide te doen deels in dienst bij Studelta, deels ondernemen. 

Ondertussen ben ik sinds 1 januari 2021 fulltime als zelfstandige aan de slag. 

Op mijn Linkedin kun je meer lezen over mijn professionele achtergrond.